17.2.2014

Hello Kitty - piñata

Viime marraskuussa ystäväni täytti vuosia. Koska hän on kovin Hello Kitty fani mitä tiedän, oli ensimmäisenä mielessäni tehdä hänelle jotain Hello Kittyyn liittyvää. Vietimme syyslomaa Espanjan lämmössä, missä paikallisessa supermarketissa törmäsimme erilaisiin piñatoihin. Valitettavasti tarjolla ei ollut Hello Kitty versiota (ihan kuin olisi mahtunutkin laukkuun...), joten sellainen täytyi siis tehdä itse!

Tarvikkeet: paksua pahvia, pahvipakkauksia, (pika)liimaa, sakset ja askarteluveitsi, valkoinen spray-maali, valkoinen kreppi- tai silkkipaperi, mustaa ja vaaleanpunaista paperia. Piñatan sisälle serpentiiniä, karkkeja, confetteja jne.






1. Selaile internettiä ja etsi sopiva Hello Kitty, mikäli tarvitsee niin tulosta itsellesi malliksi kappale.





2. Piirrä vapaalla kädellä paksulle pahville kissan ääriviivat, leikkaa irti saksien tai askarteluveitsen avulla. Leikkaa myös toinen samanlainen (voit käyttää mallina valmista puolikasta).



3. Leikkaa reunoja varten pahvipakkauksista tasapaksuisia suikaleita, itselläni  suikaleet oli n. 8 cm. Lisää tähän vielä kummallekin sivulle reilu cm ylimääräistä "saumavaraksi", tämän avulla reunat kiinnitetään etu- ja takakappaleisiin.





4. Leikka reunojen "saumavaraan" tasain välimatkoin halkiot. Liimaa sivukappaleet etu- ja takakappaleeseen niin kiinni, että aloitat päälaelta ja
lopetat päälaelle. Jätä päälaelle pieni aukko, josta saat karkit ja muut yllätykset sisälle. Leikkaa pahvista aukkoon sopiva luukku.







5. Spreijaa valkoiseksi. Mikäli pahvit ovat värikkäitä, voi olla että joudut maalaamaan vielä toisenkin kerran.




6. Leikkaa valkoisesta kreppipaperista n. 4 cm leveitä suikaleita. Leikkaa pitkälle sivulle hapsuja suhteellisen tiheästi . Aloita suikaleiden liimaaminen kissaan alhaalta päin ja etene päälakea kohti. Liimaa suikale aina hieman edellisen päälle, niin että päälykerroksen hapsut peittävät alemman suikaleen sileän osan. Muista hapsuttaa myös luukku!




7. Piirrä ja leikkaa mustasta paperista silmät, viikset ja nenä sekä rusetin ääriviivat. Leikkaa vaaleanpunaisesta paperista rusettiin sopiva osa. Asettele nämä sopiviin kohtiin pääosaa ja liimaa kiinni. 



8. Täytä kissa karkeilla ja serpentiinillä. Itse lisäsin vielä synttärisankarin siivousiloksi confetteja, jotka tein reijittimen avulla eri värisistä papereista.


9. Puno langasta nyöriä, tai käytä valmista sellaista, ripustusnarua varten. Tee nyörin toiseen päähän kunnon solmu ja neulan avulla pujota nyöri päälaen reunasta, pään sisäpuolelta, pahvin läpi. Tuo toisesta reunasta takaisin sisälle ja tee iso solmu.

10. Ripusta piñata avaraan tilaan synttärisankaria varten ja anna maila käteen. Sido silmät ja astu kauemmas, tuhoaminen voi alkaa!


Tälle Hello Kitty - piñatalle kävi niin köpelösti, ettei se koskaan päässyt edes kattoon roikkumaan - synttärisankari ei raaskinut hajoittaa piñataa, vaan avasi luukun ja herkutteli sisällöllä!

Toinen ystäväni oli lisäksi tehnyt lahjaksi kakun, jonka koristelusta yhdessä tuumin vastasimme. Kiireessä tältä kaverilta vain unohtui viikset.. Täytteenä lemoncurdia ja mansikkamoussea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti