23.2.2014

Tyynyjä vol 1.



Meillä ei ole vielä yhtäkään kaupasta ostettua koristetyynynpäälistä, vaan kaikki on ommeltu itse. Tyynyjen idea on löytynyt milloin mistäkin; välillä nettikaupoista ja /taiPinterestistä olen bongannut kivannäköisiä päällisiä, jotka on ollut helppo toteuttaa itse. Limenvihreä rusettityyny on tehty lakanakankaasta, suorakaiteen muotoisen pohjan päälle on ommeltu neliönmuotoinen kangas, joka on keskeltä rypytetty rusetin malliseksi.


Pinkkityyny on yksi lemppareistani, sen materiaali on niin liukasta ettei se kerää lainkaan pölyä (toisin kuin ruusutyyny..). Pitkän, kapeahkon suorakaiteen muotoisen kappaleen reunat on käännetty ja ommeltu samalla rypyttäen pohjakankaaseen kiinni.



Kukkatyyny on pohjaltaan pyöreänmallinen. Pohjakankaana toimii vaalea jämäkangas, materiaalista en osaa sanoa mitään. Leikkasin vaaleasta huovasta erikokoisia ympyröitä ja tein niistä terälehden muotoisia pienellä rypytyksellä jostain kohti reunaa. Tämän jälkeen terälehdet on ommeltu käsin kiinni pohjaan kukan keskustasta alkaen. Jälkikäteen viisaana, huopa materiaalina on kyllä vihoviimeinen, se kerää kaiken pölyn ja hiukset ja nukkaantuu helposti. Kuvaa varten poistin nukan partahöylän avulla (loistava vinkki myös nukkaantuneiden vaatteiden siistimiseksi on "sheivailla" nukat höylällä pois).


Näiden tyynyjen takana on pari isoa, perusmallista tummanruskeaa tyynyä, yksi musta tavallinen tyyny sekä uusinpana ommeltu mustavalkoinen siksak-tyyny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti