19.2.2014

Kirjoneulelapaset



Törmäsin Pinterestissä tällaisiin lapasiin, eikä ohjetta tietenkään ollut saatavilla - ei siis muuta kuin suurennuslasi käyttöön ja silmukoita laskemaan. Lapasten kämmenpuolen suunnittelin itse, sillä siitä ei kuvaa ollut. Nyt näitä lapasia on tullut tehtyä kaksin kappalein, yhdet itselleni ja yhdet äitille. Varasinkin lankaa jo valmiiksi kahtiin lapasiin, sillä tiesin äitini haluavan samanlaiset sillä sekunnilla kun näkee omani.


Kuvat ovat minun lapasistani ja niin kuin näkee, kovassa käytössä ovat olleet. Punaisena lankana Gjestal Dis ja valkoisena Novitan Ipana kaksin kertaisena neulottuna. Yhtiin lapasiin punaista ja valkoista lankaa meni kumpaakin yksi kerä ja muutama metri toista (kuinka ärsyttävää?!?!). Ihoni ei pidä perus täysvillaisesta langasta, tämän vuoksi mentiin akryylimateriaalilla. Lapaset tosin ovat yllättävän lämpimät Gjestal Disin pienen määrän alpakan ja villan sekä kirjoneuleen ansiosta.



12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jos kiinnostusta löytyy niin voisin laittaa näistä ohjeen esille :)!

      Poista
  2. Nää on niiiiiin kauniit!

    VastaaPoista
  3. Hihi sinäkin löysit nyt tänne :D!

    VastaaPoista
  4. Hei, Kiitos tästä postauksesta, löysin tämän sinun kuvasi googlettamalla kuvahaulla "kirjoneulelapaset" :) Minun lapasista tuli tälläiset: http://www.poppala.fi/?p=828

    VastaaPoista
  5. Olisi todellakin kiva saada tuo ohje esille :)...lapaset ovat niin kauniit.

    VastaaPoista
  6. Ohjetta tulemaan kiitos! Aivan upeat lapaset!! ��

    VastaaPoista
  7. Heippa kaikki! Ravelrya selatessani törmäsin tähän http://www.ravelry.com/patterns/library/end-of-may-mittens , ilmeisesti alkuperäiseen, ohjeeseen. En siis viitsi omaa sovellutustani tänne laittaa, jottei mallin suunnittelija loukkaannu. Mutta ehkäpä kuvani on sen verran suuri, että siitä ei kuviota tarvitse edes tihrustaa ;)

    VastaaPoista
  8. Montako silmukkaa per puikko? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pistit pahan, epäilisin ja kuvan perusteella sanoisin että 12!

      Poista
  9. Kiitos kuvasta :) Kuvio ruutupaperilla, katsoo miten tädin tumput muototutuu. Tavoitteena tehdä myös kiilapeukalo..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienot niistä varmasti tulee, laitahan kuva sitten valmiista lapasista!:) peukalokiila olikin tässä haastavin toteuttaa, itse en siitä siisteintä mahdollista saanut..

      Poista